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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  12/08/2004
Data da última atualização:  12/08/2004
Autoria:  ABDULKHALIQ, A. M.; MEYER, H. H.; THOMPSON, J. M.; HOLMES, Z. A.; FORSBERG, N. E.; DAVIS, S. L.
Título:  Callipyge gene effects on lamb growth, carcass traits, muscle weights and meat characteristics.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 45, n. 2, p. 89-93, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Normal (N, n = 11) and heavy muscled (HM, n = 9) lambs were produced from Polypay dams and Dorsed sires heterozygous for the Callipyge (CLPG) gene to study the effects of the gene on live body weights, carcass and meat parameters. Lambs were growth as a single group on a high energy diet to target slaughter weight of 57 kg. Live body weights were recorded monthly from birth to pre-slaughter. At slaughter, kidney and pelvic fat recorded and two muscles, bicps femoris-caudal (BFC) and semitendinosus (ST), were removed, weighed, and used for other studies. Carcasses were sectioned between the 12th and 13th vertebrae for determination of ribeye area (REA) and fat depth over the loin and lower rib. Two additional muscles, biceps femoris-major (BFM) and semimembranosus (SM), and four loin chops cut 2.5 cm thick were removed from each carcass, sealed in Cryovac wrap, and frozen for later cooking. HM lambs had greater REA (23.0 vs. 13.6 cm2; P < 0.01 for all measures), and greater weight of all dissected muscles (all P < 0.01 except BFC for which P = 0.13). Chops were cooked by grilling and the leg muscles were individully wrapped in aluminum foil and roasted whole, all to an internal temperature of 70oC. HM carcasses produced higher Warner-Bratzler shear values for longissimus muscle (4.7 vs. 2.2 kg, P < 0.01), but no significant differences were detected for BFM (2.6 vs. 2.5 kg) or SM (4.9 vs. 4.5 kg). The two genotypes did not differ in either percent cooking loss or percent mois... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Callipyge gene; Maciez.
Thesagro:  Carcaça; Carne; Cordeiro; Crescimento; Músculo; Ovino; Peso.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC17082 - 1ADCAP - --v.45, p.89
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; NEVES, M. C. P.; ROBBS, P. G.; NODARI, M. L.; MARTELLO, L.; MARTINS, M. Cartilha cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração e controle da contaminação e de perigos em vinhos, espumantes e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011. 76 p. (Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento) Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Sucos de Uva - PAS.
Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; NODARI, M. L.; MARTELLO, L.; MARTINS, M. Implantação das BPE/BPF em vinícolas para elaboração de sucos, vinhos e derivados da uva e do vinho. In: PEREIRA, G. E.; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R.; SILVEIRA, S. V. da (Ed.). Cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração, controle da contaminação e de perigos em vinhos e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011. p. 61-74. (Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 7). Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; NODARI, M. L.; MARTELLO, L.; MARTINS, M. Implantação das BPE/BPF em vinícolas para a elaboração de sucos, vinhos e derivados da uva e do vinho. IN: SILVEIRA, S. V. da; GARRIDO, L. da R.; HOFFMANN, A. (Ed.). Produção integrada de uva para processamento: processos de elaboração de sucos e vinhos, BPA e PPHO. Brasília, DF: Embrapa, 2015. v. 5, cap. 4, p. 38-50.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; NODARI, M. L.; MARTELLO, L.; MARTINS, M. Implantação das BPE/BPF em vinícolas para a elaboração de sucos, vinhos e derivados da uva e do vinho. IN: SILVEIRA, S. V. da; GARRIDO, L. da R.; HOFFMANN, A. (Ed.). Produção integrada de uva para processamento: processos de elaboração de sucos e vinhos, BPA e APPCC. Brasília, DF: Embrapa, 2015. v. 5, cap. 4, p. 39-56.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoGARRIDO, L. da R.; HOFFMANN, A.; SILVEIRA, S. V. da; NEVES, M. C. P.; ROBBS, P. G.; NODARI, M. L.; MARTELLO, L. Manual do consultor. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011. 94 p. (Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 1). Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS.
Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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